maanantai 8. heinäkuuta 2019

Kylpyhuoneremontti osa 3

Se olisi loma nyt. Ja missäs sitä lomaa muualla vietetään, kuin remontin keskellä.. Ollaan tänä viikonloppuna ahkeroitu ikuisuusremonttimme kylpyhuoneen parissa. Onhan sitä rakennettu kuin Iisakin kirkkoa, mutta ollaan ainakin tehty pohjatöitä kunnolla.

Hirsiseiniin on jossain vaiheessa ruiskutettu uretaanivaahtoa, eli "hölynpölyä". Siitä jäänteitä ovat nuo valkoiset jäljet hirren pinnalla. Ja tuossa vielä hiiriverkoitettu reikä, mistä sitä on ruiskutettu sisään. Imuroin hirret huolellisesti. Sen enempää en niitä putsaillut, koska nämä hirret jäävät näkymättömiin.

Isäntä hioi viimeksi muuriseinää. Seinästä on lohjennut kaakeleiden purkuvaiheessa paloja. Seinätasoite oli paikoin jo haurasta. Se suorastaan tipahteli pieninä paloina alas. Me päätettiin, että ei kaakeloida muuriseinää ollenkaan, vaan maalaamme sen sitten kun se on saatu korjattua ja  tasoitettua. 

Pudoteltiin vielä loppuja mineraalivilloja alas.

Myös kaikelle muoville tuli häätö. 
Tässä tiputeltu muoveja pois.

Tässä kylpyhuone riisuttuna. Ylhäällä on vielä vesivahinkoa
saaneet laudat. Ne me vaihdoimme uusiin.

Katto oli vuotanut savupiipun juuresta. Laudat ja villat olivat kastuneet ja osa laudoista oli myös lahoja. Nämä menivät kaikki uusiksi!


Tuoreen puun tuoksu täytti koko kylpyhuoneen!

"Missä se kynä taas on?" - kuului välillä kylppäristä.
Päivän väri oli välillä myös pinkki!

Olen täällä useaan vouhkannut hiiristä. Nyt voin todella sanoa, että täältä ne ei kyllä enään pääse tulemaan sisälle! Olen laittanut talon ulkopuolelle hiiriverkkoa sokkeliin laudoituksen alle. Ja nyt kävin läpi kaikki kylpyhuoneen seinämän alaosan jyrsijäverkolla. 

Vaikka asentamisessa kesti kauan ja verkko raapii ihoa,
on kaikki sen vaivan arvoista!

Remonttia helpottaa hyvät koneet!
Ja niistäkin täytyy pitää hyvää huolta ja putsailla välillä!

Seuraavaksi rakennetaan väliseinä, kannetaan ovenkarmi paikoilleen, laitetaan ekovillat seiniin ja kattoon ja niiden päälle ilmansulkupaperi.
 Ja sitten päästään paneloimaan.
Meille tulee suihkukaappi, joten
kylppärissä ei roiskita veden kanssa.

Ja ettei kaikki olisi aina sitä remppaa, on ollut myös mukavaa miettiä ja pohtia värisävyjä eteiseen ja keittiöön. Niin monta kivaa väriä - kaikki melkein saman sävyisiä, mutta eri vivahteisia. Osa kylmempiä ja osa lämpimämpiä sävyjä. Miten onkin aina yhtä vaikea päättää! Tuolla Instagramin puolella laitoinkin jo kuvan keittiön yläkaapista, josta hiottiin jo maalit pois. Sekin pitäisi keritä vielä maalata.  Siihen myös harmaata maalia! Palailen tänne uusien tekemisten kanssa lähipäivinä!

Tästä ja täältä voit lukea kylpyhuoneen
esivalmisteluista ja purkamisesta.

3 kommenttia:

  1. Meilläkin alkaa kohta samanmoinen projekti ja hyvin samanlainen talokin näyttää olevan. Kattoremontti saatiin kuukausi sitten valmiiksi niin pidettiin vähän remonttitaukoa välissä. Niin kuin sanot, ikuisuusprojekti tämä vanha talo on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun katto on kunnossa, on se hyvä juttu! Ja välillä on hyvä pitää remonttitaukoa. Mekin laitetaan talveksi "pillit pussiin" ja jatketaan sitten keväällä. Vanhoissa taloissa löytyy aina jotain pientä harrastetta. Tosin se on ihan mukavaa, kun voi tehdä vähän kerrallaan valmiiksi!

      Poista
  2. Kova urakka tuossa näyttää olevan, mutta varmasti kylpyhuoneremontti tulee myös olemaan kaiken sen arvoinen. Meillä myös on kaavailtu tuota remontin alkua ensi vuoden puolelle. Kuitenkin kun on vain yksi kylpyhuone, tuo se hieman rajoitteita asuinjärjestelyihin remontin ajaksi.

    VastaaPoista

Kiva kun jätät viestiä! Tarkistan kuitenkin viestit, joten maltathan odottaa, että ne näkyvät kommenttikentässä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...