maanantai 9. syyskuuta 2019

Kylpyhuoneremontti osa 9

Moneskohan osa tämä jo on? Yhdeksäs. Eikä loppua näy. Laitettiin kattopaneelit paikoilleen. Ja samalla isäntä hioi muurin sileäksi. Vielä hionnan jälkeen paria kohtaa paikkailtiin ja nyt se sai jäädä kuivumaan, kunnes taas hiotaan. Ja sitten maalataan. Kärsivällisyyttä pitää olla kyllä. Kestää sitä keskeneräisyyttä.

Reunoilla on raot mahdollista paneeleiden
elämistä varten. Ne vain näkyvät huonosti,
koska tuo pullottava paperi tulee siihen eteen.


Imuroin lattialle varisseen hiontapölyn. Loppuajasta muuri hiottiin hiomakoneella, joka oli imurin päässä. Voin kertoa, että olen imuroinut tämän huoneen ainakin jo kymmenen kertaa. Ja samalla totean, että taidan päästä imuroimaan vielä muutaman kerran lisää. Näin naisnäkökulmasta katsottuna, pidän erittäin tärkeänä remontin loppusiivousta. Ja miksei siinä välissäkin voi heilua rikkalapion ja harjan kanssa. Sotkua ja tomua leijailee ilmassa, että imurikin melkein pitäisi imuroida. Eli tämä remontoiminen ei todellakaan ole pelkästään sitä vasaran pauketta ja remontoimista, vaan sen jälkeen vielä laitellaan tavarat paikoilleen, putsataan pelit ja vehkeet ja viedään paikoilleen ja huolletaankin välillä niitä työkaluja. En kestäisi sitä, että liipit jäisi sementtiseksi ja kuivuisi niihin kiinni. Joka kerta olen pessyt myös rakennustikkaatkin. Ne todellakin olisi muurattu sementillä, jos niitä ei pesisi. Muistan myös höyrynsulkuteippiä leikatessani, kuinka sakset tulivat tahmeiksi teipistä, että ne oli  yltä päältä kuorrutettu ekovillalla. Jotenkin kummallisesti ne imaisivat kaiken itseensä, joten niiden putsaaminenkin oli vaivalloista.
Otettiin kellarin luukulla ollut muovi pois. Lakaisin rappuset ja kävin katsastamassa miltä siellä nyt näyttää. Siellähän oli ihan raikas tuoksu, koska siellä on ollut koko kesän taas räppänä auki. Kellari on päässyt tuulettumaan. Viime kesänä siivottiin joka nurkka ja poistettiin kaikki sellainen, joka voisi lahota ja homehtua. Näistä kirjoituksista voi lukea lisää kellarin eri vaiheista. Siellä oli tosiaan multaisia sipulinkuoria, lahonneita ritilöitä, vanhoja hilloja sillipurkeissa ym.

Laitettiin luukun päälle väliaikaisesti vanerista kansi. Nyt sieltä ei pääse kylmä nousemaan tänne keskikerrokseen. Tämä luukun seutu kunnostetaan paremmin sitten jossain vaiheessa. Pitäisi miettiä, minkälainen luukku siihen tehtäisiin ja mistä materiaalista, ettei se ihan heti lahoa. Seinillä olevien ekovillojen päälle laitetaan huokoleijonalevy. Oikealla olevat lastulevyt poistetaan tuvan puolelta. Tilalle laitetaan huokoleijonalevyä. Ja myös ekovillat sinne väliin. Näihin seiniin kaavailtiin tapetteja. Lattialautojen alla on mineraalivillat. Olisi niin mukava vaihtaa ne ekovilloihin myös. Ei kylläkään toteudu nyt tänä syksynä. Tässä paikalla oli ennen koppi, joka oli rakennettu kellariluukun tilalle. Me purettiin se pois. Ja palautetaan kellariluukku. Tästä voit tarkastella, miltä tässä kohtaa näytti ennen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät viestiä! Tarkistan kuitenkin viestit, joten maltathan odottaa, että ne näkyvät kommenttikentässä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...