maanantai 17. kesäkuuta 2019

Purkuhommia ja muuta sotkemista

Olipahan taas työntäyteinen viikonloppu! Varsinkin tämä päivä tuntui niin pitkältä, että ihan kuin se olisi sisältänyt kaksi päivää!  Olipahan lämpimät kelit, mutta niistä ei paljon kerinnyt huomata, kun aika meni sisätiloissa pakerrellen.

Olen ottanut tavoitteeksi puhdistaa talon lattiasta kattoon. Tällä kertaa pyyhin eteisen ja kuistin seinät ja katot. Hyvillä välineillä toimenpide sujui nopeasti, mutta eniten aikaa vei paneeleiden raot, joihin ei ollut varrellista apuvälinettä. Vielä olisi tuvan ja keittiön katto pyyhkimättä. Täytyy joku päivä ottaa asiaksi. Kesälomaa odotellessa siis.. Mutta kyllä olen suunnitellut ihan rentojakin päiviä kaiken aherruksen keskelle. 

Tälle kobeliinille ei uskalla tehdä muita 
puhdistustoimenpiteitä, kuin imurointi ja tuuletus.

Isäntä on taas sotkenut hioessaan pesuhuoneen muuriseinää! Ei siinä auta muu kuin kylmän viileästi alkaa siivoamaan senttimetri senttimetriltä ja neliö neliöltä sotkuja pois. Hiontapöly on kyllä todella ärsyttävä saada puhtaaksi! Ja sitä olikin sitten joka puolella pesuhuonetta! Huolimatta siitä, että hiomalaite oli imurin päässä, sitä aina jostain kummallisesti leijaili huoneilmaan. Mutta tässäkin luotan perinteiseen pesuaineeseen Toluun! Jo pelkkä tuoksu saa kaiken taas näyttämään siistiltä! Miten tällainen sotku saakin epätoivon valtaan! Vettä ämpäriin, rättiä kehiin, pesuainetta, vaihdetaan uutta vettä, pyyhitään kaikki, monta kertaa, ehkä samastakin paikasta. Tuntuu likaiselta, vaikka kuinka siivoat! Kuulostaako tutulta? Jäikö vielä johonkin likaa -  sitä ajattelee. Aina siinä kuitenkin käy niin, että seuraavan kerran talolle tullessa ja  kun "pöly on jo laskeutunut", kaikki näyttää taas siistiltä ja kaikki se sotkun saama mielipaha on poissa. Kyllä se vaan niin on että tällaisessa remppakohteessa on opittava sietämään sitä keskeneräisyyttä ja likaa ja sotkua!

Muutaman hikipisaran jälkeen kaikki näytti taas silmään sopivalta.

Eikä mennyt kauaakaan kun taas samassa kohtaa näytti tältä.. 
Ei se auta, vaikka kuinka siivoaa. Niin kauan kun on remppaa,
on myös sotkua! 
On se vaan uskottava!

Ja lopuksi tähän verenpainetta alentavia kuvia:



Tänä kesänä lumipalloheisit tekivät suuria kukkia - siis lumipalloja.
Miten kauniita ne onkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät viestiä! Tarkistan kuitenkin viestit, joten maltathan odottaa, että ne näkyvät kommenttikentässä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...