lauantai 16. marraskuuta 2019

Kosteuden poistoa

Olen hommannut kosteudenpoistajia vähän joka puolelle. Nämä ovat kyllä käteviä pitämään talon kosteustasapainoa kunnossa. Olen varmaan näistä aiemminkin puhunut täällä. Nyt voisin näyttää muutamalla kuvalla, mitä niihin on kerääntynyt. 

Vessan kosteudenpoistaja kerää eniten kosteutta. Sehän on päivän selvää, kun hanaa käytetään. Tähän oli olemassa laventelin tuoksuinen patruuna, joka levittää samalla hyvää tuoksua. Sellainen tässä oli, joka on jo kulunut loppuun. On aika taas vaihtaa uusi patruuna! Ajatella, että jos kaikki tämä kosteus kerääntyisi rakenteisiin...

Kammarissa, joka on talvet kylmillään, on hyvä olla olemassa kosteudenpoistaja. Talvella tosin ilman kosteus on alhaisempi kuin esimerkiksi keväällä ja syksyllä.

Tupaan hankin tällaisen toisenlaisen, hieman pienemmän kosteudenpoistajan. Sinne on kerääntynyt vähemmän nestettä, kun leivinuunia lämmitetään, eikä ilman kosteus ole niin suuri.
Tämä on kylpyhuoneosastolta, joka on tuotu tupaan kuvauksen ajaksi. Nyt kun olemme saaneet kylppärin kasaan ja hirret piiloon, on kosteus - ja myös lämpö siellä osastolla paljon paremmissa lukemissa.
Tämä on meidän pienessä ruokakomerossa. Yllättävän paljon sielläkin on kosteutta kerääntynyt säiliöön! Kuivatuotteet pysyy paremmin kuivana. Tosin meillä säilytetään aika paljon tuotteita muovi- tai peltirasioissa.

Olen sijoittanut näitä myös eteiseen, isompaan ruokakomeroon ja isännän työkalukomeroon - tai paremminkin huoneeseen. Ja yksi on myös jääkaapissa. Pidän jääkaapin ovet kiinni, kun emme ole siellä, eikä jääkaappi ole käynnissä. Tämä estää ummehtuneen hajun, kun jääkaapin ovi on kiinni!

Me pidettiin ensimmäinen talvi talo viileänä. Se on ollut ainakin kymmenen vuotta talvet kylmillään. Mutta nyt siihen on tulossa muutos. Tänään ostamme ilmalämpöpumpun, jota tullaan asentamaan ensiviikolla. Aina vaan mennään parempaan suuntaan! Kammari on vielä tämänkin talven kylmillään, kunnes saadaan sinne puolelle hankittua toinen ilmalämpöpummu ja pönttöuuni kuntoon. Kammarin puolella ei ole edes sähköpattereita. Tuvan puolella ollaan pidetty välillä sähköpattereita päällä siellä ollessamme leivinuunin ja hellan lämmityksen ohella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät viestiä! Tarkistan kuitenkin viestit, joten maltathan odottaa, että ne näkyvät kommenttikentässä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...