maanantai 29. huhtikuuta 2019

Kevätpuuhaa

Kevät on taas tullut ja lumi sulanut. Se tietää ulkona kaikenlaista puuhaa. Aurinko paistoi ja oli hyvä ilma viikonloppuna tehdä pihahommia. Ensimmäiseksi tartuin haravan varteen. Syksyllä jäi osa pihasta haravoimatta, joten nyt oli hyvä hetki haravoida vaahteran lehdet pihasta.  Ja sellaisiin aittoihinkin pääsi jo tutkimaan, joissa talvella oli vielä lumikinokset oven edessä! Oikea tutkimusmatka..  Laitettiin myös juokseva vesi päälle. Pystyi taas tiskaamaan, eikä tarvinnut käyttää kertakäyttöastioita. 

Meillä kävi katon korjaaja. Piipun juurelta oli vuotanut vettä. Huomasimme sen kun purimme viime kesänä kylpyhuonetta. Mineraalivillat välikatossa olivat kastuneet. Nyt katon pitäisi taas kestää sateet. Saimme myös kuulla lisää talon historiasta. Katon korjaajalle tämä paikka olikin tuttu. 

Löysin vanhan rattaan pyörän
ja asettelin sen vaahteran juurelle.

Tuli taas etsittyä sopivaa materiaalia keittiöremonttiin. Tässä parit lankut pestävänä. Haluan keittiöön patinoitunutta pintaa. Tässäpä sitä patinoitunutta pintaa on ihan tarpeeksi näkyvillä.


Vanha Nakke roikkuu työvajan ikkunalla.
En ole hennonut sitä ottaa pois. 
Jotenkin se on hellyttävä, vaikka onkin rähjäinen!


Odotan kovin, että puihin aukeaa lehtien silmut. Ja omenankukkia odotan myös! Tämä on ensimmäinen kevät talolla, joten on mukava nähdä, kuinka puut ja pensaat puhkeavat lehdille ja kukkaan. 

Oli jo niin lämpimät kelit, että lapset 
heittelivät vesi-ilmapalloja.

Aitassa pengottuani, vastaan tuli vanhat hirret,
joihin on kaiverrettu vuosilukuja.


Tämän talon historia on ollut meille epäselvä. Rakennuspiirustuksissa lukee, että talo on rakennettu 1954 ja kiinteistöveroilmoitus-lomakkeella lukee, että talo olisi valmistunut 1941.  Sain käsiini vanhan maatilakirjan, jossa oli myös tämä maatilamme. Siellä kerrottiin, että talon on omistanut vuodesta 1913 alkaen tilan viimeisimmän isännän isä. Tila on kuitenkin lohkottu 1850-luvulla. Ja samassa kerrotaan, että päärakennus 1800-luvulta uusittiin vuonna 1921. Taloon on tehty 80-luvulla mittava remontti. Sinne on rakennettu kuisti, johon on sijoitettu vessa ja myös märkätilat on rakennettu. Kun avattiin pesuhuoneen seinät, alta paljastui harmaita hirsiä. Jo sekin kertoo talon hirsien olevan vanhat. Joten on se vaan uskottava, että talo on seissyt paikoillaan kauan.



Olen sijoittanut yllä olevia kosteudenpoistajia vessaan ja kammariin. Pohjalle on kertynyt nestettä jo sentin verran. Nämä laitteet on kyllä kätevät. Ja aion hankkia näitä vielä lisää! 

Tässä kammarin kosteuslukemat. 
Onhan sitä kosteutta vielä ilmassa, mutta silti
alaspäin mennään!

Vaihdoin myös tuvassa järjestystä.
Siirsin sohvan ja pöydän ikkunoiden alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät viestiä! Tarkistan kuitenkin viestit, joten maltathan odottaa, että ne näkyvät kommenttikentässä!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...